Bill de Blasio, primarul oraşului New York, a declarat miercuri noapte stare de urgenţă după ce au fost înregistrate precipitaţii record în urma uraganului Ida, potrivit nbcnews.com, citat de news.ro. Regiunea este grav afectată, cu cel puţin o tornadă produsă în sudul New Jersey şi inundaţii în New York City. Este prima dată când pentru oraşul New York a fost declarată „urgenţă de inundaţii”, după ce ploi puternice din urma uraganului Ida au căzut în regiune miercuri. De Blasio a declarat starea de urgenţă şi le-a spus oamenilor să evite drumurile şi pasajele.

Departamentul de pompieri al oraşului a intervenit de urgenţă în cinci cartiere, a spus un reprezentant.

Circulaţia metroului din oraş a fost limitată sau suspendată din cauza inundaţiilor, a transmis compania. Aeroporturile LaGuardia şi JFK au înregistrat perturbări ale zborurilor, iar aeroportul Newark Liberty din New Jersey a anunţat că şi-a suspendat activitatea din cauza inundaţiilor grave.

Guvernatorul statului New Jersey a declarat stare de urgenţă din cauza condiţiilor meteorologice. „Staţi departe de drumuri, staţi acasă şi rămâneţi în siguranţă”, a spus Phil Murphy.

Cel puţin o tornadă a fost înregistrată în Mullica Hill, New Jersey. Au fost distruse mai mult de nouă case, iar pagube materiale au fost raportate şi în sud-estul Pennsylvania şi New Jersey.

Transportul feroviar din New Jersey a fost suspendat.

Mii de oameni au fost evacuaţi miercuri din cauza nivelului ridicat al apei în Pennsylvania, iar în New Jersey a fost înregistrat cel puţin un deces.

/www.hotnews.ro/stiri-international-25011868-stare-urgenta-dupa-precipitatii-record-declarata-premiera-pentru-orasul-new-york.htm

Lasă un răspuns