Furtuna tropicală Ida a făcut dezastru în nord-estul Statelor Unite. Bilanțul deceselor provocate de inundații a crescut la 45 la New York și în regiune. În metropola americană, poliția a declarat că au fost 14 victime. Multe au murit înecate în locuințe amenajate în subsoluri în care a năvălit apa. În statul vecin, New Jersey, guvernatorul a anunțat că bilanțul a ajuns la 23 de morți. Președintele SUA, Joe Biden, spune că este nevoie de „investiții istorice” pentru a face față crizei climatice.

SUA se confruntă cu distrugerile legate de climă în toată țara și găsirea de soluții este „o chestiune de viață și de moarte”, a spus Joe Biden. El a declarat că inundațiile fără precedent, împreună cu distrugerile provocate de uraganul Ida în Louisiana și Mississippi, precum și incendiile de neoprit din California sunt o dovadă a acestor schimbări extreme ale climei.

„Distrugeri sunt peste tot. Ne confruntăm cu una dintre marile provocări ale timpului nostru, dar sunt încrezător că îi vom face față”, a spus el.

Președintele va vizita vineri Louisiana.

/www.digi24.ro/stiri/externe/furtuna-tropicala-ida-a-omorat-45-de-oameni-in-sua-primarul-din-new-york-ii-acuza-pe-meteorologi-au-facut-prognoza-in-batjocura-1655403

Lasă un răspuns