Procurorul districtual din Manhattan a anunțat joi că echipa sa lucrează la cel mai mare număr de crime împotriva persoanelor de origine asiatică de când a fost înființată o unitate specială în urmă cu mai bine de un deceniu, ca urmare a atacului asupra unui diplomat sud-coreean la New York, scrie AFP.

„Din păcate, biroul nostru investighează în prezent 33 de cazuri de crime motivate de ură rasială împotriva asiaticilor, cel mai mare număr pe care l-am avut de când unitatea noastră de crime rasiale a fost înființată în 2010”, a declarat procurorul districtual Alvin Bragg din Manhattan.

El a adăugat că a urmărit penal „de aproape patru ori mai multe crime motivate de ură anti-asiatice” în 2021, comparativ cu anul precedent.

Atacurile rasiste împotriva persoanelor de origine asiatică au crescut în Statele Unite din 2020 și de la începuturile pandemiei de coronavirus. Unii activiști dau vina pe retorica folosită de fostul președinte Donald Trump, care s-a referit la Covid-19 drept „virusul chinez”.

/www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns