La plimbare în NEW YORK CITY – Madison Square Park, Broadway, Flatiron Building, Midtown Manhattan

0
1006

Madison Square este o piață publică la intersecția Fifth Avenue și Broadway cu 23rd Street din cartierul New York din Manhattan. Piața a fost numită după James Madison, al patrulea președinte al Statelor Unite. Centrul pieței este Madison Square Park, un parc public de 2,5 hectare (2,5 hectare), care este delimitat la est de Madison Avenue (care începe la colțul sud-estic al parcului la 23rd Street); la sud de strada 23rd; la nord de strada 26; iar la vest de Fifth Avenue și Broadway.

Parcul și piața se află la capătul nordic (uptown) al cartierului Flatiron District din Manhattan. Cartierul din nordul și vestul parcului este NoMad („NOrth of MADison Square Park”), iar în nord și est este Rose Hill.

Madison Square este probabil cel mai cunoscut loc din întreaga lume pentru că a oferit numele Madison Square Garden, o arenă sportivă și succesorului său, care au fost situate la nord-est de parc timp de 47 de ani, până în 1925. Actuala Madison Square Garden, a patra clădire de acest gen, nu se află în zonă.

Clădirile notabile din jurul Madison Square includ Flatiron Building, Toy Center, New York Life Building, New York Merchandise Mart, Appellate Division Courthouse, Met Life Tower și One Madison Park, un turn de 50 de etaje.

Lasă un răspuns