La 25 de kilometri distanță de centrul Manhattanului, Bill Hwang, CEO-ul Archegos Capital, caută răspunsuri cu privire la una dintre cele mai spectaculoase prăbușiri din istoria Wall Street, relatează Bloomberg.

Hwang stă pe un scaun alb de plastic așezat pe veranda locuinței sale. Un leagăn stă neclintit în curte, peluza este proaspăt tunsă.

Aici, în suburbia Tenafly, puține persoane ar ghici că persoana discretă este nimeni alta decât Bill Hwang, bărbatul care a pierdut recent 20 de miliarde de dolari în două zile.

„Miliarde?”, întreabă uluit un vecin când i se spune despre implozia Archegos Capital. Da, miliarde, după cum pot confirma creditorii șocați ai lui Hwang.

La aproape 5 luni după ce prăbușirea Archegos a zdruncinat lumea financiară globală, bancherii și autoritățile federale americane încă încearcă să reconstruiască tabloul complet al dezastrului.

Compania de lichidare care a făcut curățenie după prăbușirea băncii Lehman Brothers din 2008 face acum ordine în actele Archegos Capital.

Unii din colegii lui Hwang s-au întors împotriva sa. Alții speră că acesta se va ridica din nou din propria cenușă.

/economie.hotnews.ro/stiri-burse-25018174-unde-ascunde-acum-bill-hwang-investitorul-care-pierdut-20-miliarde-dolari-2-zile-declansand-panica-wall-street.htm

Lasă un răspuns