| Statul New York | New York City | Cultura | Gelerie Foto | Hartă |
Statul New York

USA Travel
USA Travel

USA Travel
Diminutiv: Empire State
Suprafața: 47 379 sq.mi. (122 711 km2)
Cel mai înalt punct: Mount Marcy 5 344 ft. (1 628,9 m)
Populatia: 18 212 100 locuitori
Capitala: Albany
Cel mai mare oras: New York City
Flag of New York
3D Animated Flags
by 3DFlags.com


Statul New York Hartă

Statul New York este învecinat la est cu statele Vermont, Massechusetts, Connecticut și cu Oceanul Atlanic, la nord cu fluviul Sfântul Laurențiu si Canada. În preajma metropolei New York City se întind suburbii, iar pe malul oceanului ștranduri. La nord de capitala Albany, se aștern orașe mai mici și ogoare întinse, iar la vest în vecinătatea marilor lacuri se află trei orașe mari Syracuse, Rochester si Buffalo.

Centrul administrativ al statului este Albany, care se situează pe malul fluviului Hudson. Aici putem admira faimosul New York State Capitol, construit înca în secolul 19. timp de 30 de ani. Avem, totodată, ocazia să vizităm New York State Museum unde este prezentată istoria bogată a statului.

Click for Albany, New York Forecast

Pornind spre nord, ne găsim in renumitul oraș al vacanțelor, Saratoga Springs, care este în acelaș timp și centrul jocurilor de noroc cu multe casinouri și concursuri hipice. Fiind fundat in mermoria luptelor din 1777, Saratoga National Historical Park, merită deasemenea să fie vizitat.

În orașul Syracuse, situat în partea vestică a statului, se poate vizita fabuloasa colecție culturală expusă la Everson Museum of Art, iar la Erie Canal Museum vom constata ce rol important a avut renumitul canal in viața orașului. Dacă timpul ne permite, putem viziona o piesă de teatru la Landmark Theatre, construit in anul 1928.

La vest de Syracuse se află orașul Rochester. Aici prin colecția găzduita de Strong Museum vom cunoaște o americă interesantă, iar la George Eastman House, fosta reședință a fundatorului, este prezentată o colecție fantastică de foto si film, pe lângă care putem vedea aparate de fotografiat din secolul trecut.

Rochester
Foto: Brian Stiehler

La vest de Rochester, pe malul lacului Erie, este așezat orașul Buffalo cu portul său aglomerat. Trecând prin oraș, merită sa fie vizitată prețioasa colecție culturală aflată la Albright –Knox Art Gallery si totodată renumitul muzeu de dulciuri Jell-O Museum.

Click for Buffalo, New York Forecast

Va putem recomanda multe atracții turistice aflate pe meleagurile statului:

Minunatele lacuri Finger Lakes fascinează toți vizitatorii

Andirondack Park aflat în pădurile din Andirondack Mountains, este un loc potrivit pentru aventuri palpitante, iarna putem schia pe vârfurile munților. Aicsi se află și orașul Lake Placid care a gazduit în trecut olimpiada de iarnă.

Long Pond, Adirondack Park
Foto: Wikipedia

Jones Beach State Park, Westhampton Beach, Hampton Bays, sunt stațiuni renumite , unde vizitatorii sunt așteptați de ștranduri și locuri de distracții excelente.

Montauk State Park este deasemenea o stațiune populară, aici se află farul Montauk Point.

Farul Montauk Point
Foto: Wolfgang Wander

Hudson Valley, valea râului Hudson, oferă multe atracții turistice ca, minunatul castel Vanderbilt Mansion; Sunnyside, domiciliul faimosului scriitor american Washington Irwing, și Springwood fostul domiciliu lui Franklin D. Roosevelt.

Niagara Falls, fabuloasa cascadă Niagara , una dintre cele mai renumite atracții turistice din Statul New York, vizitată de mai multe milioane de oameni pe an.

Niagara Falls City
Foto: Wikipedia

Cu cartela New York CityPASS poți avea numeroase avantaje în New York City. Amănunte pe pagina New Yort CityPASS.

Dacă ești curios de mai multe state, vizită pagina USA Travel.

Pagini de folos:

Jocuri

Pagina www.newyorkcity.ro este funcţionată de Festino.net.
Fotografiile aflate pe acestă pagină sunt folosite în cadrul licenţei Creative Commons.
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

USA TRAVEL - Pagina cu informaţii de călătorie